Staedtler Pigment Liner
15551
post-template-default,single,single-post,postid-15551,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Staedtler Pigment Liner

Staedtler Pigment Liner

Det är kanske lite orättvist att recensera en penna ämnad för annat än just skrift men då jag gillade Sakura Gelly Roll så pass mycket kanske jag diggar den här skisspennan också. Tänkte jag innan. Men inte nu. Tuschpennor är inte bra för skrift, de två stora nackdelarna som jag ser det är att de saknar skärpa och svärta. En riktigt cool detalj var däremot hur den var i stort sett omöjlig att smeta ut. Bara någon sekund efteråt kunde jag gnugga hårt med fingret utan att det var märkbart.

Spets: 2
jag måste läsa på lite om hur breddar på spetsar definieras, denna 0.2 var t.o.m. fetare än Gelly Roll 0.6, jag gillar det tunnare

Jämnhet: 4
i och med att det är tusch så flyter den över pappret utan att kännas skrapig men däremot har den lite av det obehagliga ljudet som dagisbarn är experter på när de hårt drar sina uttorkade tuschpennor så det gnisslar

Flöde: 5
en helt annan teknik i och med tusch så givet att flödet är bra, tydligen ska den också kunna lämnas i 18h utan att torka

Bläck: 2
alldeles för transparent för min smak

Grepp: 2
gedigen känsla för att vara plast men väldigt lätt och har inget extra för att förbättra grepp

Stil: 3
klassisk stil, det enda jag kan klaga på är hur man tryckt text över hela pennan, håll det cleant istället

Totalt: 3.0 / 5

Pris: 30kr
Spets: 0.2mm
Art.: 308 02-9

Staedtler-pennor på Pen Store